TÜRKİYE'DE İLK!
DEDEKTÖR DENEYİM MERKEZİ
Bize Ulaşın:
0216 310 95 77

Golden Rain Dedektör Nasıl Kullanılır?

Golden Rain dedektörün kullanımını anlatmak için sizlere özel hazırladığımız bu videoda dedektörün kullanımını göreceksiniz. Videoda dedektörün kullanımı tüm detayları ile sesli bir şekilde anlatılmaktadır. Lütfen aldığınız dedektörü arazide kullanmadan önce bu videoyu bir kaç kez izleyin, sonrasında temiz, metal olmayan bir yerde öğrendiklerinizi uygulayın. Bu çalışmaları yapmadan dedektörünüz ile araziye çıkmayın. Videodaki detaylara lütfen dikkat edin. Bu sayede boşa çalışma yapmamış olursunuz aynı zamanda daha kısa sürede doğru tespitler yapmış olursunuz. 

Golden Rain Dedektör Toprak Ayarı Nasıl Yapılır

  • Cihazı, bobin ve zemin arasında 40cm mesafe olacak şekilde arama pozisyonun da konumlandırınız.
  • Cihazın arkasında bulunan açma kapama tuşunu (I) konumuna getirerek açınız.
  • Açılış ekranı %100 tamamlanana kadar 40cm mesafeyi koruyarak bekleyin
  • Toprak ayarı için bobin mesafesini 10cm’e indirin
  • Takip grafiği, merkez çizginin üzerinde ise (-), altında ise (+) tuşu ile merkeze hizalamasını sağlayın.
  • Cihazı tekrar 40cm lik konumuna getirin ve reset tetiğini çekerek resetleyin.
  • Resetleme işleminden sonra cihazı tekrar 10cm lik konumuna indirin.
  • Toprak ayarı grafiğinin merkezde ilerlediğini kontrol ederek onay butonu ile genel arama moduna geçin.

Toprak ayarının yapılamadığı yerlerde derinliğin düşürülmesi gereklidir. Kullanıcı üzerinde bulunan metaller toprak ayarını etkilemektedir. Cihazın altında bulunan metaller toprak ayarının yapılmasını engellemektedir. Bobin yüksekliğini koruyarak paralel yaylar oluşturacak şekilde “süpürme hareketi” ile tarama yapınız.

Metal sinyali aldığınız noktadan, sinyal almadığınız bir noktaya çekerek cihazı resetleyin. Arama başlığını tekrar aynı noktadan geçirin. Bu işlemi birkaç kez tekrar edin. Metalin geniş yüzeyi yukarı doğru ise algılama derinliği artacaktır, dikey pozisyonda duruyorsa algılama derinliği azalacaktır. 

Lütfen toprak yüzeyindeki büyük metallere arama başlığını yaklaştırmayın. Böyle bir test yöntemi doğru değildir.

Altın, içine katılan bakır ve gümüş sayesinde ayar değişikliğine uğrar bu sebepten dolayı saflığını yitirir. Golden Rain 22 ayar ve üzeri altın kütleleri bulmak için tasarlanmıştır.8 ile 18 ayar arasındaki altınları altın olarak görmeyebilir. 8 ayar ile 24 ayar arasında kullanılan altınlar bugün dahi arazide karşınıza çıkabilir. 

Ayrıca Büyük başlık 22 ayar ve üzeri küçük çapta altın parçacıklarını(nabit) görmekte zorlanabilir. Golden Rain küçük başlığı, büyük başlığa kıyasla daha küçük altın parçacıklarını görebilir. Krom, nikel, galvaniz, sac, kalın kurşun metalleri veya kaplamalarını altın olarak görebilir. Bu metallerin topraktaki kalma süresi, derinliği, kalınlıkları, çapları, toprak yapısı ayrımda etkendir.

Dikkat: Çelik, demirin ısıl işlemden sonra hızlı veya yavaş soğutularak elde edilmesi halidir.

Isıl işlem görmüş demirin su, yağ ve hava ile soğutulması sonucunda çelik elde edilir. Çelik sert bir metaldir. Geleneksel metal dedektörleri çeliği kıymetli veya altın olarak ayrımda görürler. Arazide metal dedektörü kullanıcılarının karşısına çoğunlukla çivi, nal, teneke, parça metaller halinde çıkarlar. Golden Rain dedektör çeliğin yapısına göre (büyüklüğü, kalınlığı, toprak altında bobine olan mesafesi) çelik olarak ayrım yapmanızı sağlayabilir (büyüklüğü, kalınlığı, toprak altında bobine olan mesafesine göre kıymetli veya altın olarak ta algılayabilirsiniz).

Çöplük modu aktif edildiğinde kıymetsiz metalleri görmez. Golden Rain gümüş, bakır, bronz metalleri kıymetli olarak algılamaktadır. Golden Rain 120cm derinlikteki bu ölçülerde altın dolu bir küpü altın olarak tespit edebilmektedir.

Cihaz bir metal içerisindeki farklı metali algılamayacak ve bakır bir kap içerisindeki altını ayrımda altın olarak değil kıymetli metal olarak gösterecektir. Altın çürümeyecek ama bakırın çürümesinden kaynaklı cihaz bakırı altından daha net görüp kıymetli metal olarak ayırt edecektir. Toprağın içerisine direk gömülmüş olan altın kütleyi altın olarak ayrım yapabilir. Taş, kaya, horasan gibi yapıların içindeki altını metal olarak görüp altın olarak ayırt edebilir. Bu tür yapılardan etkilenmez. Lütfen bu kayanın üzerinde toprak ayarı yapın. Golden Rain toprak altında doğal veya yapak boşlukları mağara, mahzen, dehliz, oda, tünel, mezar gibi boşlukları bulabilmek için tasarlanmıştır. Tespit edilen boşluğun derinlik bilgisini veremez. Boşluğun eni ve boyu boşluk sinyalinin başladığı ve bittiği yer olarak işaretlenir. Golden Rain kaya, taş ve horasanın içindeki doğal ve yapay boşlukları tespit edebilmektedir.

Dedektör Kullanırken Sizi Yanıltabilecek Sinyaller

Günümüzde insanların ulaşamadığı bir yer kalmadığı için krom, nikel, galvaniz türü metaller ve kaplamalardan oluşan metallere rastladığınız zaman (konserve kutusu, küçük parlak çakı, İngiliz anahtarı, çaydanlık kapağı, çaydanlık, musluk, vida, cıvata, somun, tabanca vb.) cihazınız bu tür metallere altın sinyali verebilir. Sinyal aldığınız yeri 25-30cm derinliğinde temizlerseniz bu tür yeni metalleri bulup cihaza olan etkisinden kurtarabilirsiniz. Çünkü bir çok bölgede arazi yüzeyi bu tür metallerle dolu olabilir.

Arama başlığını arama esnasında sağa sola sallarken lütfen sert cisimlere çarpmayın bu cihazda parazitlenmeye sebep olur. Yan yana duran birbirlerine minimum 40cm mesafede duran iki metale, metaller farklı cinste de olsa ayrımda her iki metali de kendi cinsine göre ayırt edebilirsiniz ama bu metaller birbirlerine çok yakın ise iki metali tek metal olarak ta algılayabilirsiniz. Arazi yüzeyi çok fazla atık metaller ile dolu ise bu metallerin sıklığına bağlı olarak altındaki metalleri göremeyebilirsiniz ama yüzeydeki metal küçük, alttaki metal büyük ise alttaki büyük metali görme olasılığınız yüksektir.

Golden Rain Dedektör Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler